تاریخچه NVIDIA
انویدیا در سال 1993 توسط جنسن هوانگ، کریس مالاچی و کورتس پرایس تاسیس شد. این شرکت از ابتدا با هدف طراحی و تولید واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) آغاز به کار کرد. این شرکت در تولید کارت گرافیک NVIDIA پیشرفت چشمگیری داشته است.
انواع کارت گرافیک انویدیا
Graphic انویدیا در صورت کلی به سه دسته: NVIDIA Quadro، NVIDIA Geforce و NVIDIA Tesla تقسیم میشوند. کارت گرافیک انویدیا بیشتر در طراحی، صنعت انیمیشن سازی و گیمینگ کاربرد دارد.
بررسی انواع گرافیک انویدیا
یکی از مهمترین حساسیت و دغدغه ما هنگام خرید سخت افزارها این است که از بین این همه کالا و جنس متنوع و متفاوت کدام جنس را انتخاب کنیم؟ کدام جنس کیفیت بهتری داری؟ کدام جنس قیمت مناسب تری دارد؟
1. کارت گرافیک NVIDIA Quadro
محصولات پیسرفته و حرفهای کوادرو (NVIDIA Quadro)، کارایی و قابلیتهای حرفهای زیادی در زمینه مهندسی، معماری و رسانهها و… فراهم میآورد. این محصول بر پایه قدرت پردازش سریع ساخته شده است.
کارت گرافیک کوادرو به دو دسته: Quadro FX و Quadro NVS تقسیم میشود. Quadro FX دارای پردازندههای گرافیکی با کارایی بالا در اجرای نرم افزارهای طراحی صنعتی به کار میرود. Quadro NVS در زمینه CAD و سیستمهایی که به چندین خروجی نمایشگر به هم پیوسته نیاز دارند طراحی شدهاند.
این دسته از کارت گرافیک برای کارهای خاص رندرینگ، طراحی شدهاند. معمولا برای کارهای رندرینگ کارت گرافیک کوادرو با اختلاف زیادی از کارت گرافیک جی فورس بالاتر است.
2. کارت گرافیک NVIDIA Geforce
این دسته از کارت گرافیک بر اساس معماری کپلر ساخته و طراحی شده است. اولین دسته از این نوع کارت گرافیک در سال 1999 عرضه شد. این نوع card Graphic معمولا 10 تا 20 درصد سرعت کلاک بیشتری نسبت به بقیه کارت گرافیکهای NVIDIA دارد. گیمرها وکسانی که Multi Tasking انجام میدهند، اغلب از 3 یا 4 مانیتور برای کار خود استفاده میکنند. نسلهای جدید کارت گرافیک انویدیا Geforce توانایی پاسخگویی تا 8 مانیتور را دارد و همین امر وجه تمایز این مدل گرافیک کارت نسبت به بقیه کارت گرافیکها میباشد.
کارت گرافیک انویدیا Geforce معمولا برای گیمرها، کسانی که CAD معمولی کار میکنند و کسانی که ادیت فیلم معمولی انجام میدهند مناسب است.
3. کارت گرافیک NVIDIA Tesla
کارت گرافیک Tesla در زمینه دیتا سنتر حرف اول و آخر را میزند به خاطر اینکه توان عملیاتی، کارایی و …. را به حداکثر میرساند. شرکت انویدیا این کارت گرافیک را برای مصارف پیشرفته و انترپرایزی ارائه داد.