مقدمه
فریم ریت چیست؟ فریم ریت یکی از عوامل مهم و کلیدی در کیفیت ویدیو است. این مفهوم هرچند ساده است، اما از مفاهیم تاثیرگذار در دنیای ویدیو و بازیهای ویدیویی است. در این مقاله با مفهوم فریم ریت آشنا میشویم و برخی فریم ریتهای معروف را به همراه کاربردشان بررسی میکنیم.
فریم ریت چیست؟
یک ویدیو، مجموعهای از عکسهاست که به طور منظم و با سرعت به نمایش در میآیند. به هر کدام از این عکسها یک فریم میگویند. به تعداد فریمهایی که در یک ثانیه به نمایش در میآیند، فریم ریت میگویند. یکای فریم ریت FPS (Frame Per Second) به معنی فریم بر ثانیه است. اگر تعدادی تصویر پشت هم داشته باشیم و در هر نیم ثانیه، تصویر را عوض کنیم، فریم ریت ما برابر با دو است چرا که در هر ثانیه دو تصویر میبینیم.
البته چنین چیزی زیاد شبیه یک ویدیو نیست؛ زیرا میتوانیم به راحتی هر تصویر را به طور جداگانه تشخیص دهیم. اما اگر در یک ثانیه، 24 تصویر را پشت هم نشان دهیم (یعنی فریم ریت ما 24 باشد) چشم انسان این مجموعه تصاویر را به شکل ویدیو میبیند.
اهمیت فریم ریت
فرض کنید که یک توپ دارید که در مدت یک ثانیه، از ارتفاع 2 متر سقوط میکند. اگر بخواهید با فریم ریت 2 از سقوط این توپ فیلم بگیرید، ویدیو شما شامل دو تصویر است که در یکی از آنها توپ در ارتفاع 2 متری و در دیگری توپ روی زمین است. بار دیگر همین کار را با فریم ریت 3 انجام میدهیم. این بار علاوه بر دو تصویر قبلی، یک تصویر دیگر از توپ خود دارید که در حال سقوط است. به زبان ساده، هر چه فریم ریت شما بیشتر باشد، تصاویر نرم تر و با جزئیات بیشتری پخش میشوند. طبیعتاً فریم ریت بالای یک ویدیو موجب میشود حجم آن ویدیو افزایش پیدا کند.
البته فریم ریت بالاتر همواره به معنی بهتر بودن نیست. چرا که فریم ریت بیش از حد بالا تصاویر را بیشتر از حد معمول روان نشان میدهد که موجب میشود ویدیو حس و حال طبیعی خود را از دست بدهد.
فریم ریتهای رایج و کاربرد آنها
24 FPS: این فریم ریت استاندارد برای دنیای سینما است. با توجه به اینکه این فریم ریتی است که برای چشم ما عادی است، به فیلمهای سینمایی حس و حال واقعی بودن میبخشد.
30 FPS: فریم ریت رایج در تلویزیونها که علاوه بر طبیعی بودن، تجربه خوبی به مخاطب منتقل میکند.
60 FPS: از محبوبترین فریم ریتها در دنیای بازیهای ویدیویی. این فریم ریت با اینکه در فیلمها موجب غیر طبیعی بنظر آمدن آنها میشود، اما در بازیهای ویدیویی به دلیل حرکات نرم و روان بسیار محبوب است.
+120 FPS: فریم ریت 120 و بالاتر از آن، برای بازیهای ویدیویی با عملکرد بالا و مانیتورهای پیشرفته استفاده میشود. این فریم ریت میتواند تصویری بسیار روان برای شما فراهم کند.
جمعبندی
در این مقاله، در رابطه با مفهوم فریم ریت و اهمیت آن صحبت کردیم. همچنین معروفترین فریم ریتها را به همراه کاربردشان بررسی کردیم. با توجه به نکاتی که در این مقاله گفته شد، میتوانید تفاوت کاربرد فریم ریتهای مختلف را تشخیص دهید. همچنین میتوانید فریم ریت مورد نیاز خود را پیدا کنید و مانیتور مناسب با استفاده خود تهیه کنید.